Η ιστοσελίδα του 10ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Σύμφωνα με την υπ. Αρ. Πρωτ.63417/ΓΔ4 ,26/5/2020 εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ το σχολείο θα επαναλειτουργήσει από την 1η έως και  την 26η Ιουνίου 2020.

Κατά την εφαρμογή της παραπάνω εγκυκλίου  σας ενημερώνουμε ότι : 

Το σχολείο θα λειτουργεί καθημερινά από τις 08:15 έως 13:15 .

Η είσοδος των μαθητών/τριών θα γίνεται ως εξής:

Οι μαθητές/τριες των τμημάτων του παλαιού κτιρίου από την είσοδο επί της οδού Ρωμανού.

Οι μαθητές/τριες των τμημάτων του νέου κτιρίου από την είσοδο επί της οδού Παπαγιαννάκη.

2.    Το Ολοήμερο Τμήμα δεν θα λειτουργήσει .

Δεν θα πραγματοποιείται η συγκέντρωση μαθητών/τριών στον προαύλιο χώρο  πριν την έναρξη του ωρολογίου προγράμματος. 

Οι μαθητές/τριες μέσα στο τμήμα δεν μπορούν να  υπερβαίνουν τους  15. Για το λόγο αυτό έχουν χωριστεί σε δύο ομάδες, οι οποίες θα έρχονται στο σχολείο εναλλάξ. 

 Ο χωρισμός των τμημάτων θα γίνει σε υποτμήματα Α΄ και Β΄.

Κατά την πρώτη εβδομάδα έναρξης λειτουργίας (01/06/2020-05/06/2020) οι μαθητές/τριες του Α΄ υποτμήματος θα προσέρχονται τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, ενώ οι μαθητές/τριες του Β΄ υποτμήματος τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη.

Την επόμενη εβδομάδα (08/06/2020-12/06/2020) οι μαθητές/τριες του Α΄ υποτμήματος θα προσέρχονται τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη, ενώ του Β΄ υποτμήματος τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή.

Κατά τον ίδιο τρόπο, με εναλλαγή ημερών παρακολούθησης ανά εβδομάδα για κάθε υποτμήμα, θα συνεχίσουν να λειτουργούν τα τμήματα και για τις επόμενες εβδομάδες, μέχρι τη λήξη των μαθημάτων (26 Ιουνίου).

Παρακαλείσθε κατά την διάρκεια τόσο της προσέλευσης σας στο σχολείο όσο και της αποχώρησης σας, να τηρείτε τον βασικό κανόνα απόστασης του 1,5 μέτρου, τουλάχιστον.

Κατά τη διάρκεια της προσέλευσης όσο και της αποχώρησης σας από το σχολείο δεν θα εισέρχεστε στο σχολείο.

Τα θρανία θα έχουν τις προβλεπόμενες αποστάσεις και κοινό προσανατολισμό, ώστε να μειώνεται κατά το μέγιστο δυνατό η έκθεση των μαθητών σε σταγονίδια από βήχα ή φτέρνισμα, ιδιαίτερα σε αίθουσες με περιορισμένο χώρο.  

Απαγορεύεται η ανταλλαγή προσωπικών και ατομικών αντικειμένων και για το λόγο αυτό κάθε μαθητής θα έχει τα ατομικά του καθημερινά αντικείμενα, μαρκαδόρους, μολύβια, γόμα, κ.α.

Η διαρρύθμιση των αιθουσών έχει γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. 

Στα διαλείμματα οι μαθητές θα βγαίνουν σταδιακά και με σειρά. Απαγορεύονται τα  παιχνίδια με μπάλα (π.χ. μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ). Θα πρέπει να πλένουν τα χέρια τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα.  Σε κάθε τάξη υπάρχει αντισηπτικό και στις τουαλέτες αντισηπτικό, υγρό σαπούνι, χειροπετσέτες και χαρτί υγείας.

Όσα παιδιά εμφανίζουν πυρετό ή/και άλλα συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID 19, απαγορεύεται να προσέρχονται στο σχολείο.


Για όσους/όσες μαθητές/τριες αδυνατούν να προσέλθουν στο σχολείο από την Δευτέρα 01/06/2020 έως την Παρασκευή 26/06/2020 μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω Υπεύθυνη Δήλωση και να την στείλετε είτε μέσω Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου στην διεύθυνση του σχολείου (mail@10dim-chanion.chan.sch.gr) είτε δια ζώσης κατά τις ώρες λειτουργίας της Σχολικής μας Μονάδας. Υπεύθυνη Δήλωση Απουσίας Μαθητή/τριας

Το κυλικείο θα παραμείνει κλειστό

Οι μαθητές/τριες να φέρνουν οι ίδιοι τα τρόφιμα που θα καταναλώσουν κατά την διάρκεια του σχολικού ωραρίου, επίσης θα ήταν καλό, για την δική τους ασφάλεια, να φέρνουν μαζί τους το δικό τους ατομικό μπουκάλι με το νερό.

Η επικοινωνία σας με το εκπαιδευτικό προσωπικό και τη διεύθυνση του σχολείου θα πρέπει να γίνεται εξ αποστάσεως (τηλ.:2821042407 και e-mail: mail@10dim-chanion.chan.sch.gr )

Τέλος, ενημερώνουμε πως για το υπόλοιπο του σχολικού έτους 2019-2020 δεν θα πραγματοποιηθούν  εκδρομές, επισκέψεις, περίπατοι, εκδηλώσεις, μαθητικοί αγώνες.

Για οποιαδήποτε νέα οδηγία θα ενημερωθείτε άμεσα.

Κλείνοντας  θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τη συνεργασία. Αυτή την  δύσκολη   χρονική περίοδο δώσαμε όλοι, μαθητές , γονείς  και δάσκαλοι τον καλύτερό μας εαυτό. Ανυπομονούμε να υποδεχτούμε τους αγαπημένους μας μαθητές, το σχολείο!

Σχετικές εγκύκλιοι για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων Α/θμιας Εκπ/σης:

Εγκύκλιος Υπουργείου                       ΕΟΔΥ Οδηγίες για Δημοτικά Σχολεία         

Εγκύκλιος ΥΠΕΣ_ Διευκρινίσεις για άδειες σε ευπαθείς ομάδες & γονείς μαθητών_ 18-05-2020

Λειτουργία υπηρεσιών του Δημοσίου - Μέτρα και ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού







Share:

Αρχειοθήκη ιστολογίου